Nya kaffesorter från Caffè Mauro

Respect Peru har vi som bönor och kapslar. 100% Arabica single origin kombinerar den utmärkta kvaliteten av biologiskt Arabica-kaffe med det sociala engagemanget från kooperativet Norandino i Peru. Med det här samarbetet stödjer Caffè Mauro bättre levnadsvillkor för 7 000 jordbrukarfamiljer, genom insatser för utveckling i solidaritet, återplantering av skog och skydd av biologisk mångfald.

Förutom socialt engagemang främjar kooperativet Norandino återplanteringsprojektet i Sierra de Piura och upprätthållandet av områdets biologiska mångfald.

Original finns som bönor och är en mycket fin 80% Arabica-blandning som påminner om en norditaliensk blandning. Men låt dig inte luras, det förblir ett starkt espressokaffe. Den fylliga smaken håller sig även väldigt bra i till exempel en cappuccino eller caffe latte. Men den här blandningen passar även till ett längre kaffe som t.ex. caffé crème eller lungo.

Value är en blandning av de bästa Robusta-sorterna från Asien balanserad med de bästa Arabica-sorterna från Brasilien.

Kaffet är speciellt utvecklat för helautomatiska kaffemaskiner och har en fyllig och ihållande smak och karaktär. Smaken har toner av choklad och en kryddig arom.Ny design på förpackningar