CAFFÈ MAURO – RESPECT PERU – BÖNOR 1000g

100% Arabica single origin kombinerar den utmärkta kvaliteten av biologiskt Arabica-kaffe med sociala engagemanget från kooperativet Norandino i Peru.

Med det här samarbetet stödjer Caffè Mauro bättre levnadsvillkor för 7 000 jordbrukarfamiljer, genom insatser för utveckling i solidaritet, återplantering av skog och skydd av biologisk mångfald.

Förutom socialt engagemang främjar kooperativet Norandino återplanteringsprojektet i Sierra de Piura och upprätthållandet av områdets biologiska mångfald.

Bönderna i Norandino Cooperative odlar kaffe i skuggan och tack vare skiktningen av vegetationen ger kaffeplantorna livsmiljö för ett stort antal flyttfåglar, reptiler, myror, fjärilar, fladdermöss, växter och andra organismer. Av all jordbruksmarkanvändning är skuggodlat kaffe med största sannolikhet den gröda som stöder den högsta mångfalden av inhemsk flora och fauna.

Genom att kaffeplantorna skuggar marken sparar man på vatten och gödning. Det organiska materialet som läggs av träden täcker faktiskt undervegetationen med en bördig mantel och håller den fuktig, vilket minimerar bevattning.

För att upprätthålla denna typ av miljö skördas bönorna för hand.

1kg • Artikelnr M1460
Förpackning 6kg/kartong

KAFFEBLANDNING

BÖNBLANDNING OCH URSPRUNG
100% ARABICA

Exklusiv blandning av bönor med en söt och aromatisk smak gjord av utsökta Arabica bönor från peruanskt utvald plantage.

Ursprung: Peru

Karta: Peru

AROMATISKA TONER

INFO

Info om Caffè Mauro Peru

Fler Caffè Mauro-produkter

Kaffekapslar Respect Peru

CAFFÈ MAURO RESPECT PERU KAPSLAR

Förpackning
10 kapslar/ask
10 askar/kartong
LÄS MER ››
 

CAFFÈ MAURO CENTOPERCENTO MALT KAFFE

CAFFÈ MAURO CENTOPERCENTO MALT KAFFE

Förpackning
20x250g/kartong
LÄS MER ››

CAFFÈ MAURO CENTOPERCENTO KAPSLAR

CAFFÈ MAURO CENTOPERCENTO KAPSLAR

Förpackning
10 kapslar/ask
10 askar/kartong
LÄS MER ››