Om JB Coffeehouse

Vi importerar och säljer espresso från det italienska rosteriet Caffè Mauro. Caffè Mauro är idag ett av Italiens bästa rosterier. Kaffet rostas enligt Caffè Mauros traditionella ”a tostatura lenta” dvs. långsam rostning, vilket ökar aromen och ger den perfekta smaken av en god italiensk espresso. Dessutom hyr vi ut maskiner och baristor för mässor och företagsevent. Vi har som mål att på ett hållbart arbetssätt öka kvaliteten bland baristor, kaféägare och övriga som är aktiva i specialkaffe segmentet. Vi säljer även produkter som passar till kaffe – porslin, tillbehör samt sött och gott. 

JB Coffehouse grundades i Uppsala 1991 av Janne Bonin, därav namnet. 2010 övertog Marie och Per Wernerman företaget och i maj 2021 tog vi, Petra Karlsson och Joachim Rystedt över företaget. Petra, kallad kaffebönan, har många års erfarenhet i kaffe branschen och Joachim har flertal år inom internationell försäljning.

Kaffe från Caff?e Mauro

Maskiner & service

Behöver ni köpa eller reparera er maskinpark hänvisar vi till våra grymma vänner på KAFFETEKNIK.


SAGT OM OSS

”Vi är supernöjda och alla gjorde ett formidabelt bra jobb! Stort tack för att ni ordnade allt snabbt, smidigt och lätt.”

Svenska Spel


”Åter igen, så himla nöjda med er! Ni är grymma, självgående och serverar magiskt kaffe! Mycket bra feedback har vi fått så sträck på er! :)"

”Såååå himla nöjda, som varje gång jag använder er, ni är för bra alltså. Grym barista som var hur professionell och trevlig som helst. Love it.”